Ecologisch park op plek explosies Tianjin

De autoriteiten in China hebben bekend gemaakt een ecologisch park aan te gaan leggen op de plek van de explosies in Tianjin op 12 augustus 2015.  Het ecologisch park zou onder andere een eerbetoon zijn aan de brandweerlieden die bij de Tianjin explosies zijn omgekomen. Nog geen maand na de ramp is al begonnen met de aanleg van het park, dat 24 hectare groot zal worden en juli 2016 klaar moet zijn. De overheidswebsite van Tianjin vat de plannen samen:

Nadat de plek van de explosies in het Binhai district van Tianjin volledig is opgeruimd zal de rampplek veranderen in een ecologisch park. Volgens plannen van de gemeente commissie en het stadsbestuur, hebben Binhai New District Planning en de Landelijke Autoriteit Natuurbronnen het concept voor een ecologisch park in de haven opgesteld: met ecologie, vitaliteit, leven en herdenking als thema’s een gezellig en aangenaam ecologisch park aanleggen.

Aan het ecologisch park zullen onder andere een basisschool en een kleuterschool verbonden worden.

Volgens de Chinese autoriteiten kwamen bij de explosies in Tianjin 163 mensen om, waaronder 73 brandweerlieden. Ook worden er nog 13 mensen vermist en raakten er duizenden mensen dakloos.


Vertaling Chinees – Nederlands: Jianghu
Bron: Gemeente Tianjin