Ecologisch park op plek explosies Tianjin

tianjin park

De autoriteiten in China hebben bekend gemaakt een ecologisch park aan te gaan leggen op de plek van de explosies in Tianjin op 12 augustus 2015.  Het ecologisch park zou onder andere een eerbetoon zijn aan de brandweerlieden die bij de Tianjin explosies zijn omgekomen. Nog geen maand na de ramp is al begonnen met de aanleg van het park, dat 24 hectare groot zal worden en juli 2016 klaar moet zijn. De overheidswebsite van Tianjin vat de plannen samen:

Nadat de plek van de explosies in het Binhai district van Tianjin volledig is opgeruimd zal de rampplek veranderen in een ecologisch park. Volgens plannen van de gemeente commissie en het stadsbestuur, hebben Binhai New District Planning en de Landelijke Autoriteit Natuurbronnen het concept voor een ecologisch park in de haven opgesteld: met ecologie, vitaliteit, leven en herdenking als thema’s een gezellig en aangenaam ecologisch park aanleggen.

Aan het ecologisch park zullen onder andere een basisschool en een kleuterschool verbonden worden.

Volgens de Chinese autoriteiten kwamen bij de explosies in Tianjin 163 mensen om, waaronder 73 brandweerlieden. Ook worden er nog 13 mensen vermist en raakten er duizenden mensen dakloos.


Vertaling Chinees – Nederlands: Jianghu
Bron: Gemeente Tianjin

Anti-fascistisch blauwe luchten boven Beijing

militaire-parade-china-beijing

Om tijdens de militaire parade ter herdenking van de Tweede Chinees-Japanse Oorlog die maandag 3 september gepland staat smogvrije, hemelsblauwe luchten te kunnen garanderen, heeft China strenge maatregelen getroffen om luchtvervuiling tijdelijk tegen te gaan. Hiermee zet China de traditie voort die het begon met de smogvrije periode in Beijing tijdens de Olympische spelen van … Lees verder…

Wanneer kan China weer met gerust hart Chinese melkpoeder kopen?

奶粉

De Chinese online krant The Paper zoekt antwoord op de vraag wat ervoor nodig is de Chinese consument weer aan melkproducten uit eigen land te krijgen. Zeven jaar na het melamine schandaal van september 2008, waarbij 300.000 kinderen ziek werden en 6  baby’s omkwamen na het consumeren van Chinese melkpoeder dat melamine bevatte, is de … Lees verder…