China bereidt zich voor op bezoek aan Amerika

Het bezoek aan Amerika van Xi Jinping staat pas over enkele dagen gepland, maar het bezoek van de Chinese president haalt nu al de voorpagina’s in de Chinese media. Vooral de noodzaak van meer samenwerking tussen China en Amerika wordt vaak herhaald. NetEase citeert Cui Tiankai, de Chinese ambassadeur in Amerika:

De situaties in China en Amerika verschillen van elkaar, dus er bestaan grote verschillen en geschillen tussen beide landen. Tegelijkertijd hebben China en Amerika echter steeds meer gedeelde behoeften en belangen; deze gedeelde behoeften en belangen wegen zwaarder dan de geschillen tussen China en Amerika.

Het belangrijkste is dus om deze overeenkomsten langzaam maar gestaag te vergroten en de samenwerking te versterken, en gelijktijdig constructief te werken aan het onder controle houden van geschillen. Dit is de enige manier om de verhoudingen tussen China en Amerika gezond en stabiel te houden, en voortdurende ontwikkeling te waarborgen.

Central China Television (CCTV) meldt:

President Xi Jinping zal Amerika aandoen met een staatsboezoek, waarbij handelssamenwerking een belangrijk punt op de agenda van Xi Jinping zal zijn. Veel hoogwaardigheidsbekleders, zoals de Amerikaanse minister van handel en mensen uit de zakenwereld, kijken vol verwachting uit naar een versterking van de handelsrelaties tussen China en Amerika, en hopen dat het staatsbezoek van Xi Jinping kan aanzetten tot concrete economische samenwerking tussen China en Amerika.

Hoewel zal moeten blijken of er écht nieuws uit Xi Jinping’s staatsbezoek aan Amerika gaat komen, maakt de Chinese media nu al duidelijk hoeveel waarde China hecht aan dit bezoek, en waar China op in zal zetten wat betreft de handelsrelatie tussen China en Amerika.


Vertaler: Jianghu
Bronnen: NetEase, The Paper, Sina